Anderen over MetElles

MetElles. over…Recepten voor als de koek op is.

Mijn laatste MetElles. Over….NU ontstaan er andere tijden, schreef ik tijdens de eerste golf inmiddels zijn we aangespoeld in de tweede golf.

Wat afgelopen april voor mij nog leek en voelde als een fijn groepsgevoel. Waarin we weer naar elkaar omkeken, we boodschappen voor elkaar gingen doen en dan vooral “lekker” lokaal of nog leuker met de auto een rondje langs de diverse boodschappen drive-ins, berentochten door het hele land maakte, met stoepkrijt aan de slag gingen, zomaar een eenzaam persoon gingen opbellen of een kaartje sturen. Kortom er ontstonden mooie onbaatzuchtige initiatieven om elkaar er doorheen te helpen.

Het was mooi zolang het duurde want inmiddels lijkt het tij te zijn gekeerd en trappelen we in een tweede-golfslagbad.

Want iedereen lijkt opeens in een soort van “defence-force-kickout- virus-waarheid- ik-ben boos-modus”; boos op elkaar, boos op het virus, boos op de politiek, boos op het RIVM, boos op de NOS, boos op Famke Louise omdat zij boos is en niet meer mee wilt doen, maar nu doet ze toch wel weer mee. Zelfs Willem Alexander en Maxima doen niet mee aan het advies om reizen naar het buitenland te beperken en zijn nu boos omdat ze terug moesten komen.

Ons land heeft, nu het voetbal niet doorgaat, ipv 17 miljoen bondcoaches opeens 17 miljoen virologen & wetenschappers.  We worden overspoeld met “inhoudelijke” waarheden/oorzaken over het virus. Ook de BN’ers hebben hun businessmodel vernieuwd. Aangezien ze nu geen podium hebben voor hun optredens, musicals, lezingen en opiniepijlen, pakken ze het podium als viroloog en/of wetenschapper. Tja als artiest kan je je natuurlijk in iedere rol inleven! Kortom we trappen, slaan, oreren in het rond en we hebben allemaal gelijk!

Ik kreeg van al deze waarheden zo weinig energie en inspiratie met af en toe een fijne uitzondering.  Zoals IC Arts Gor Khatchikyan en stadsgenoot Diederik Gommers als voorzitter van het NVIC. Fijn om naar te luisteren, altijd helder en duidelijk in wat kan en wat niet kan, met respect, geloof en passie voor de wereld waarin we NU leven, niet wijzen naar een ander en hun verantwoordelijkheid nemen. Zij zijn voor mij de BN’ers van 2020 en verdienen het podium!

Want volgens mij is de waarheid dat het virus van onszelf is en niet van “de ander” dus de oplossing ligt bij onszelf!

Ik heb echt een tijdje mijn best gedaan om al dit geweld te ontduiken. Het is me niet gelukt want het is gewoon overal…in de krant, op tv, in weekbladen, op de socials. De verhalen die ik NU niet of nauwelijks voorbij zie komen zijn de verhalen met dingen die wel kunnen en die je dag een beetje leuker/fijner maken in deze onzekere tijd.

Volgens mij ben ik echt niet de enige die behoefte heeft aan positieve voedingsstoffen, dus ben ik opzoek gegaan naar dit soort verhalen. De gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd hebben een mooie verzameling verhalen opgeleverd welke ik met jullie kan delen. Verhalen met de juiste ingrediënten voor als de koek (even) op is. Want laten we eerlijk zijn, ergens eerder in ons leven hebben we toch allemaal al zo’n moment gehad dat je dacht NU is de “koek echt even op”!

De vraag is wat deed je toen?  Welke zomaar alledaagse dingen of rituelen gaven je dat fijne gevoel om de dag te starten of te eindigen, zorgde voor een glimlach op je gezicht, inspireerde je en maakte je hoofd leeg.

Dit zijn de verhalen die verteld moeten worden want al die boosheid helpt niet in een tijd van onzekerheid. Onzekerheid over je gezondheid en die van je geliefde, het behouden van je baan, je financiën etc. Omdat ik geloof in “samen” (ook in samen krijgen we corona onder controle…maar kan ook door de stem van Ruben Hein komen) zal ik beginnen (zeg maar koekje van eigen deeg) met mijn recept in mijn “toen was de koek op” periode.

Deze periode was rond mijn “fabulous-40” en echt zo’n 13 in een dozijn verhaal;

Midden in de nacht ben je opeens de verlaten vrouw, omdat hij het niet meer voelt, hij moet kiezen voor zijn eigen geluk, hij even vergeten was om te vertellen dat er al wel een tijdje een andere liefde was, en omdat je samen in een bedrijf zit ben je ook nog eens je baan kwijt.

En dan….blijft over

De kinderen (toen 6 en 9),  ikzelf en volgen er 2 jaar van;

Goed de kinderen in de gaten houden, ongeloof, kennis maken met een mediator, voorlezen uit het boekje “ik krijg 2 huizen”, maken van een ouderschapsplan, werken aan jezelf, gymtas pakken, boosheid, andere baan vinden, onzekerheid, broodtrommels smeren, overzicht maken van levenskosten, rijden naar de kinderboerderij, angst voor de toekomst, hulpboek lezen, zwemles, jaarstukken lezen, tasjes pakken voor een weekend bij papa, sollicitatiebrief schrijven, help er lekt een kraan, op sollicitatiegesprek, kiezen tussen waardering aandelen of opgepotte winst?,  eten maken voor het kerstdiner op school, assistentie van een jurist, hoe ga ik als alleenstaande ouder de zomervakantie invullen?, in gesprek met de bank om te kijken of ik de hypotheek mag overnemen, voelt anders alleen thuis als de kinderen naar hun vader zijn, naar de notaris, mam ik kan niet slapen omdat….

Om mijn hoofd leeg te maken, me vrij te voelen en alles van me af te schudden gingen de gordijnen dicht en danste ik met mezelf door de woonkamer op het nummer Praful van Acredite en nog steeds voel ik me vrij en gelukkig als ik dit nummer hoor….luister je mee, misschien doet het ook “iets” voor jou. Bekijk hier het filmpje.

 

recepten voor als de koek op is

 

Wist je dat dansen goed is voor je geheugen en je leerprocessen? Daarbij geeft het een boost aan je energielevel en aan je immuunsysteem.  Het zorgt voor ontspanning en geeft je een geluksgevoel. Dus dansen maar….zet je brein aan en verbeter je mood!

En zo zijn er nog meer inspireerde verhalen om te vertellen over dingen-die-je-zou-kunnen-doen als recept tegen het “nu is de koek op” gevoel;  Martine vertelt hoe zij haar stress weg klikt, Jacqueline legt uit wat kastanjechampignons voor haar doen als ze even aan niks en niemand verantwoording wilt afleggen of het verhaal van Nadja over melkschuim.

Ben je benieuwd naar deze en andere verhalen?  Volg dan het Instagram account; @receptenvooralsdekoekopis

Ik hoop dat de ingrediënten van de recepten je voedingsstof geven!

Met gezonde groet!

Elles

PS. Heb je ook een inspirerend recept om te delen voor als de koek op is? Stuur mij dan even een mailtje of een DM.

MetElles. over…Nu ontstaan er andere tijden

En toen stonden we stil…in Rotterdam…in Nederland…in Europa of eigenlijk in de hele Wereld.

Alsof je met een rotgang op de rem moet trappen omdat een roadblock jou de weg blokkeert. Je schud met je hoofd, wat gebeurt er?,  waarom sta ik hier?, waarom sta ik stil?,  waar was ik op weg naartoe?, hoe dan?

Omdat je toch verder moet plan je een aangepaste route. Dat kan digitaal via een app of gewoon weer zoals vroeger met een routekaart.  Je verlaat de snelweg en gaat verder over de N-weggetjes. Je past jouw snelheid aan de nieuwe snelheidslimiet, je gang is langzamer, je houdt afstand, het uitzicht is weidser en onderweg zie je dingen die je niet eerder had opgemerkt. Misschien had je het eigenlijk al wel eens opgemerkt maar had je geen tijd om het te ontdekken, te leren kennen of je er bewust van te zijn.

Dit is de situatie waar we ons NU in bevinden en dwingt ons om onszelf een aantal vragen te stellen, creatief te zijn, zaken “om te denken” en om in het NU te leven. Wat kunnen we NU wel doen met de middelen welke we NU tot onze beschikking hebben.

Zo ontdekken we dat er online best veel te doen is; vergaderen, lesgeven, examens afleggen, vrijdagmiddag borrelen, gezelschapsspelletjes, boodschappen en vieren we met z’n allen op 27 april a.s. geen Koningsdag maar Woningsdag incl. digitale kleedjesmarkt!

Maar er ontstaat ook een fijn groepsgevoel, kijken we weer naar elkaar om, leggen gezamenlijk een puzzel van minimaal 1000 stukjes, kopen we lokaal of nog leuker maak een rondje langs de diverse drive-ins bij lokale leveranciers, is er een berentocht door het hele land, stoepkrijten we wensen naar elkaar, wandelen we in het rond en horen en zien we de vogels weer! Kortom er ontstaan mooie onbaatzuchtige initiatieven om elkaar er doorheen te helpen (eerlijk gezegd krijg ik een soort van allergische reactie als ik puur commerciële boodschappen voorbij zie komen…voegt NU werkelijk zo niets toe).

Hoe de situatie hier NU is? We zijn als gezin weer compleet en wonen weer in één huis. Lars is straks één van de eerste afgestudeerde “thuiswerkers” want loopt zijn afstudeerstage bij de Gemeente Rotterdam vanuit huis. Thijme krijgt voor zijn vooropleiding bij Defensie als huiswerk diverse challanges zoals; drink een glas water terwijl je de handstand maakt, doe pushups en gooi telkens als je naar boven komt sokken in een soeppan. Mijn vaste vriend werkt niet thuis want heeft een vitaal beroep. Hij draait op volle kracht om in zijn ziekenhuis Corona juist buiten het ziekenhuis te houden (Prinses Maxima voor kinderoncologie lijkt me een plek waar er voor Corona geen plaats is) dus wij klappen elke dag voor hem en dragen witte t-shirts met een rood ❤️.

Zakelijk staat MetElles. ook redelijk stil maar er is nog genoeg te ontdekken, te leren en te creëren. Ik heb nog even overwogen om Mezelf als waardebon uit te schrijven……..maar ben net 51 geworden dus hoe waardevast ben je dan nog 🙂.

Ik weet ook heus wel dat er NU op dit moment zich moeilijke situaties afspelen zowel zakelijk als binnen gezinnen maar voor mij staat NU voor laat je Niet Uit het veld slaan! Probeer geen beren op de weg te zien, het is even puzzelen maar zoek naar mogelijkheden, bekijk zaken eens van de andere kant en wie weet heb je straks fluitend BINGO!

Ik wens je heel veel creatieve omdenk momenten voor NU en in de toekomst!

Met gezonde groet!

Elles

MetElles. over…was 2019 goed voor jou?

Lang niet geschreven dus laat ik er eens goed voor gaan zitten! Het einde van het jaar is alweer inzicht dus zeker “het” moment voor overpeinzingen en terugblik momentjes.

Hoe was 2019 voor jezelf, zakelijk, met je familie en je gezondheid? Ohh je wilt eerst die van mij lezen…ook goed.

Zal ik over mezelf beginnen…

Dit jaar ben ik 50 geworden. Niet dat ik iets heb met getallen, dat ik nu opeens dingen anders ga doen of helemaal niet meer ga doen, maar toch is het wel even een “momentje”. Op mijn verjaardag hadden “mijn mannen” mij al om 09.15 uur huilend aan de ontbijttafel! In het geheim hebben zij samen met de dames van “jouw liedje” een speciaal opmaat geschreven en gecomponeerd liedje gemaakt. Tijdens het ontbijt kwamen de dames live “mijn liedje op maat” zingen. Hierbij een stukje van wat “mijn mannen” in mij zien:

Want je durft te leven
Schrijft je eigen script
Je leert ons ontdekken
Veel te geven
Alles te delen

Qua gezondheid begon ik de zomer met een enthousiaste val op de Parade in Rotterdam en mocht ik met de ambulance naar het ziekenhuis (je weet wel echt mijn plek). Diagnose humeruskopfractuur, zeg maar een breuk welke vaak bij ouderen voorkomt (zou er verband zijn met mijn leeftijd?). Je zult begrijpen dat deze kink-in-de-kabel mij totaal niet uitkwam en dat ik het herstel veel te lang vind duren. Op dit moment kan ik nog geen handstand of radslag maken, wat uitermate jammer is.

Zakelijk begon ik afgelopen januari met een soort van onrust…het is te stil…de agenda te leeg…wat nu…stom…geen plan…onvoldoende acquisitie gedaan….paniek!

Tijdens een lunch met Bernadette, een vrouwelijke onderneemster van het eerste uur, kreeg ik te horen;… oh oh je hebt het,  onder ondernemers, bekende januari-begin-van-het-jaar-stress… Oke,jeetje, ik hoor nu “echt” helemaal bij!?!?

De volgende lunch waarin ik mijn, zoals ik nu dus wist bekende, januari-begin-van-het-jaar-stress besprak was met Taco. Hij is zeg maar mijn vaste MetElles. praatpaal qua richting, focus e.d. Hij sprak de legendarische woorden; Je moet “iets” met jouw schrijven gaan doen!

Ik weet niet of hij misschien ook wel de gave heeft om in glazen bollen te kijken maar 2019 is het jaar van de communicatie opdrachten geworden! Super bijzonder om voor diverse organisaties hun boodschap te mogen verwoorden, passend bij de doelgroep en het concept.

Ook een bijzonder feestelijk moment in 2019 was de opdracht van de Gemeente Dordrecht om een businessevent te mogen organiseren voor het nieuw te ontwikkelen DistriPark Dordrecht. Voor mensen die mij al langer kennen…er was voor mij toch een soort van de cirkel is rond gevoel!

V.w.b. de tak werving en selectie is er nu “MetElles. zoekt mee”, geboren uit de vraag; Elles weet/ken jij nog iemand?….dus zoek ik nu mee voor de volgende functies; chef-kok, bedrijfsleider, 1stemedewerker bediening, allround f & b medewerker. Weet/ken jij de leukste, tofste collega’s voor deze functies laat me dat dan weten! Ik weet namelijk de leukste plekjes om deze functies te ontdekken!

En dan is het nu alweer bijna het einde van 2019 en zie ik “zakelijk” iedereen weer bezig met het opstellen van jaarplannen, het opstellen van budgetten, koersen bepalen, nieuwe markten aanboren etc. etc. en besef ik mij dat ik voor 2020 weer geen vast plan heb.

Denk dat de conclusie is dat ik maar liever Elles in wonderland blijf en me laat verrassen en verwonderen van alles wat er op mijn pad komt. En zet ik me schrap voor de aankomende januari-begin-van-het-jaar-stress en plan alvast een lunch in met Taco!

Ik wens jullie allemaal een (ver)wonderlijk 2020 toe met VanAlles en nog wat!

Elles

PS: Vertel en nu jij…hoe was jouw jaar?

MetElles. over…op weg (zijn)

Afgelopen zomer was MetElles. met Elles op weg in Canada. Tijdens de eindeloze natuur, paden, wegen, plekken waar je totaal off-grid bent en je dus heerlijk op elkaar bent aangewezen, kunt praten, mijmeren en lezen. Viel mijn oog op de volgende inleiding van een artikel “statistisch gezien is het aan de top nog steeds a man’s world, maar we komen er wel…” Deze vraag zetten mijn (denk)radaren aan….

Als ik naar mijn opdrachtgevers kijk is daarvan 90% vrouw. Mijn twee meest recente opdrachten bestaan uit het “op weg” helpen van vrouwen welke bezig zijn met een transitiefase van hun bedrijf. Ik ondersteun ze met het in kaart brengen van alle stappen, keuzes, vragen, antwoorden en beslissingen die gedurende dit traject voorbijkomen…zeg maar de routekaart om de eindbestemming van de weg te bereiken. Marlies Ottevanger van Fysiotherapie Ottevanger is letterlijk en figuurlijk bezig met het (uit)bouwen van haar droom en hoopt voorjaar 2019 de deuren te openen van “House for care…and wellbeing”. Op deze plek wil zij graag samenwerken met een team van vrouwen die specialistische behandelingen bieden voor vrouwen. Agata Kadziela van Petit-Salon 2.0 is bezig om haar salon uit te breiden met professionals in de beauty-branch zodat je voor een totale beauty treatment in haar Petit-Salon 2.0 terecht kunt. Beide vrouwen geloven dat door bundeling van krachten, expertise en samenwerken een totaalconcept ontstaat welke ten goede komt voor de cliënten.     

Dat Agata en Marlies mijn pad zijn gekruist komt weer door een andere vrouw nl. Bernadette de Blieck van interieur studio de Blieck. Aan haar tekentafel, tijdens het creatieve proces van (re)styling & inrichting komen er gesprekken opgang over onder andere het interieur, wat wil je uitstralen, wat past het beste bij de klant. Dit proces kan niet zonder dat je een duidelijke visie, missie en helder je doelen hebt geformuleerd. Om klanten hiermee op weg te helpen adviseert Bernadette

dan om MetElles te gaan praten voor ondersteuning.

Brengt me weer bij de eerste stelling van het artikel “statistisch gezien is het aan de top nog steeds a man’s world” en dan vooral het woord..statistisch…?

We zijn nu 15 jaar bezig met het bijhouden van lijstjes over; vrouwen-op-top-positie, vrouwen-statistieken, vrouwen-quota, zakenvrouw van het jaar bijeenkomsten en ander stigmatiserende vrouwen aanmoedigingsacties & -prijzen. 

Wat is nu eigenlijk de vraag van de lijstjes? Zijn we goed of zijn we vrouw? Quota man/vrouw? Diversiteit gaat toch over meer dan geslacht? Bevestigen al die lijstjes niet het vooroordeel……ze komen er anders niet op eigen kracht.

De kwetsbare groep vrouwen zit aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Deze vrouwen werken veelal in deeltijd en hebben deeltijdbanen gevolg daarvan is dat zij niet economisch zelfstandig zijn. Daar moeten we de focus op richten. Voor banen aan de top wordt onder andere voltijds ervaring gevraagd en ruime werkervaring in verschillende functies. 

Wat is het doel van als deze statistieken, aanmoedigingsprijzen en lijstjes? Zorgen dat de ander, overheid en bedrijfsleven in beweging komt? De lijstjes zijn niet de prikkel. De beweging zit in onszelf en….we zijn al een aardig eindje op weg!

Ik wil niet op dergelijke lijstjes, ik maak andere nuttige lijstjes!

Dus het antwoord op ”maar we komen er wel”…

Dat doen we zeker omdat wij vrouwen doorzetters zijn en altijd de verbinding zoeken, en verbinden = versterken. Ook delen we graag, en delen = vermenigvuldigen.

Ik ben blij en gelukkig dat ik op mijn weg zoveel krachtige vrouwen heb ontmoet waar ik trots op ben, bewondering voor heb, die mij inspireren en waar ik van kan leren. Eigenzinnige vrouwen die “gewoon doen” dus Aggy (Eigenaresse, restaurant(s) Mangiare), Ellen (General Manager, Hotel The Toren), Agata (Eigenaresse, Petit-Salon 2.0), Marlies (Fysiotherapie Ottevanger en in 2019 Eigenaresse van House for Care), Bernadette (Eigenaresse, Studio de Blieck) jullie staan op mijn lijstje!

Elles

MetElles. over #plekjesontdekken

Eigenlijk zou ik plekjesontdekker willen zijn!

Niets leuker om nieuwe plekjes te ontdekken zowel in mijn eigen “Rotterdam” als daarbuiten. In mijn zoektocht naar “plekjes” ga ik eigenlijk nooit 2x naar hetzelfde, dwaal ik het liefst rond buiten de centrale kern, want daar zitten de vernieuwers en de hotspots. Zo blijf ik mijn eigen stad ontdekken en zo plan ik ook mijn buitenlandse reizen op “plekjes”….dus het ultieme “Elles in Wonderland” gevoel. Vrienden weten van mijn plekjes-passie en raadplegen mij vaak voor adresjes.

Omdat plekjesontdekker nog geen gangbaar beroep is ben ik gelukkig dat ik MetElles. ook steeds nieuwe (werk)plekjes en (werk)omgevingen mag ontdekken.

Sinds enkele maanden heeft MetElles. een opdracht aan één van de Amsterdamse grachten.

Als MetElles. ’s morgens vertrekt vanaf “station Kapsalon” (Rotterdam CS) en 45 minuten later aankomt op het statige station van Amsterdam is het duidelijk dat ik op een andere “plek” ben aangekomen.

Al wandelend vanaf Amsterdam CS naar mijn werkplek adem ik de omgeving in, het inspireert en verwondert me. Alles ziet en voelt anders; van modern naar nostalgisch, het levensritme van de inwoners, kortom een totaal andere vibe.

Aangekomen op de Keizergracht verschijnen daar de twee statige grachtenpanden waarin Boutique Hotel The Toren huisvest. Gastvrij staat de deur open en stapt MetElles. de hotelwereld binnen.

Nu is de gastvrijheidsbranche mij niet vreemd maar hoe werkt het als je gasten ook bij je blijven slapen? Bijzonder om te ervaren hoe een heel team van professionals bezig is met het verblijf van iedere individuele gast.  Vanuit zijn of haar functie wordt een bijdragen geleverd aan de totaal-beleving van de gast, van de voorbereiding, de incheck, het verblijf tot de uitcheck. Alle raderen moeten op het juiste moment draaien.

Super interessant, om dit allemaal van dichtbij te zien en te beleven en fijn dat MetElles. bijdraagt om HR zaken op zijn “plek” te krijgen.

MetElles. hoopt nog veel nieuwe (werk)plekjes te ontdekken.

Wil je weten wat mijn lievelingsplekjes zijn? Laat me dat dan weten, ik deel ze graag met je of kijk op mijn insta #plekjesontdekken

Elles

P.S.: Binnenkort komt er bij Hotel The Toren een Parttime HR-functie vrij. Laat me weten als je interesse hebt of check de website op nieuwe vacatures https://www.thetoren.nl/nl/Careers-nl

MetElles. over vertelles?.…want het begint met een goede vraag!

Vorig jaar schreef ik rond deze tijd over “december tafels en mooie gesprekken”. En nu is er zomaar weer 1 jaar voorbij en sluit ik het 2de jaar MetElles. af.

Mijmerend over de afgelopen 2 jaar kwam ik tot de conclusie dat MetElles. elk nieuw gesprek, kennismaking of opdracht begint met de vraag; “vertelles”? Waarna er vaak met aandacht een goed gesprek volgt en door aandachtig te luisteren komen als vanzelf de verbanden, pijnpunten, verwachtingen, verbeteringen en oplossingen naar boven.

Maar hoe vaak stel ik thuis eigenlijk de vraag “vertelles” om vervolgens aandachtig te luisteren?

Tja…ben best lekker bezig met multitasken in de verschillende rollen; van onderneemster, moeder, partner, vriendin. Het is best wel hectisch, ik ben soms gejaagd en druk met de to-do lijstjes. Maar luisteren met volle aandacht…moet zeggen dat lukt niet altijd evengoed. Denk vaak; dat vraag ik straks nog even of dat komt zo wel.

Is dit een schets van het huidige tijdsbeeld? We leven in een tijd waarin we continue ‘’op aan’’ staan, altijd bezig en onderweg zijn. Beelden en gebeurtenissen uit de hele wereld komen via allerlei kanalen voorbij. Iedereen deelt zijn of haar mening over “alles” of “niets”, iedereen vindt van alles “iets” en daar moet jij dan ook weer “iets” van vinden en ga zo maar door. Dan schiet de aandacht en tijd te kort om aan je dierbare te vragen “vertelles”?

Ik ga de maand december gebruiken om eens rustig “offline” aan mijn tafelgenoten te vragen; ”vertelles”? en dan ga ik aandachtig luisteren!

Voordat ik je niet meer spreek dit jaar… “vertelles” in maximaal drie woorden jouw afgelopen jaar?

Ik luister graag naar jouw antwoord!

Elles

PS: Zoek je nog een leuk december cadeautje:  www.vertellis.nl voor alle vragen die je eigenlijk wilt stellen!

MetElles. over ondernemen is gezond!

De zomervakantie staat voor de deur en heb ik, net als velen, mijn sportieve activiteiten verhoogd omdat deze periode voor mij gelijk staat aan (veel) lekker eten en bijpassende drankjes onder de zon. Mijn zakelijke activiteiten gaan ook in een iets hoger tempo, want voordat de vakantie begint is het fijn als de nodige losse eindjes aan elkaar zijn geknoopt en de to-do lijstjes zijn afgevinkt.

Tijdens het sporten, altijd een goed momentje om je gedachten te laten gaan, bedacht ik mij dat er veel raakvlakken zijn tussen lichamelijke beweging en ondernemen.

Hierbij valt te denken aan: hollen of stilstaan, prestaties verbeteren en/of verhogen, rekken en strekken, groei, uithoudingsvermogen, incasseren, om er een paar te noemen.

Er zijn niet alleen fysieke overeenkomsten, ook stimuleert sporten en ondernemen het brein. Het brein krijgt prikkels waardoor het brein leert & creëert. Het brein bloeit op en ontwikkelt zich!

Al deze eigenschappen versterken elkaar en levert de dynamiek en bedrijvigheid op die ondernemende mensen bestempelt tot/als ondernemer. Met andere woorden: gezond ondernemen is inherent aan gezond leven en andersom….

Tenslotte schakel ik even door naar een hogere versnelling, totdat ik bij mijn eigen to-do vakantielijst ben aangekomen. Ook reizen inspireert de ondernemersgeest, dus iedereen een inspirerende zomerperiode toegewenst!

Elles

MetElles. over buiten de lijntjes kleuren!

Buiten de lijntjes kleuren is leuk, behalve dan tijdens het stemmen, het geeft nieuwe inzichten en oplossingen!

Mensen die anders naar hetzelfde kijken, niet in hokjes denken en buiten de lijntjes kleuren geven mij inspiratie.

Het is een eigenschap die volgens mij hoort bij het ondernemerschap. Het anders kijken, en anders doen. Ik zie het bij al mijn opdrachtgevers terug.  Zoals bijvoorbeeld Klaas Kok van Mikmo. Eigenhandig is hij in 2001 begonnen met het vervaardigen en produceren van levensmiddelen in portieverpakking (denk suiker-staafjes) en is nu een van de grote spelers in deze markt.

MetElles. kreeg de opdracht om 3 functies te werven voor Mikmo nl. een Office Manager, een Operator en een Onderhoudsmonteur. Natuurlijk zijn er de gebruikelijke wegen om te werven maar deze leveren vaak redelijk anonieme kandidaten op. Om gerichter te zoeken naar geschikte kandidaten heeft MetElles het dan ook buiten de lijntjes ingekleurd om zo een optimale match te maken.

Het werven van een Office Manager was voor MetElles. de minste uitdaging, zeker nadat ik op mijn vraag aan Klaas te horen kreeg dat het profiel voor deze kandidaat eigenlijk een “soort Elles” moest zijn. Hiervoor heb ik mijn eigen netwerkt ingezet en zoals je kunt lezen bij de “mooie woorden” van kandidaat Marielle is het gelukt!

Het vinden van de Operator en de Onderhoudsmonteur was een grotere uitdaging. Waar vindt je deze doelgroep? Buiten de lijntjes denkend bracht mij dat bij  Iris en René van Britsem. Mijn goede vrienden en eigenaren van cafe ’t Viaductje’, het grootse dart cafe van Rotterdam. Dit zou weleens de plek kunnen zijn om te gaan “recruiten” en jawel…met succes hebben we de Operator kunnen matchen!

Er is nu nog 1 uitdaging en dat is het vinden van “de Onderhoudsmonteur” ….ideetje waar ik deze kan “recruiten”?

Ik wens je een kleurig voorjaar.

Elles

Mooie woorden:

MetElles. over december tafels en mooie gesprekken

December is de maand om aan mooi gedekte tafels met heerlijk eten de mooiste gesprekken te voeren.

De afgelopen tijd mocht MetElles. onder andere aanschuiven aan de lange tafel bij Mangiare om met alle medewerkers mooie gesprekken te voeren over de vragen als; waar staan we voor, wat vinden we belangrijk, wat stralen we uit en dat allemaal vanuit de gastvrijheidsbeleving. Het was met recht een “kijkje in de keuken” bij deze opdrachtgever en wat waren het inspirerende gesprekken met als eindresultaat een hand-out met alle “huisregels”.

Terwijl we aan tafel zaten kwamen er vanuit de keuken de lekkerste geuren voorbij zoals bijvoorbeeld de geur van lasagne porcini – truffel. Met je ogen dicht zit je zo bij een Italiaanse familie aan tafel.

December is ook de maand van terug- en vooruitkijken. Het eerste jaar MetElles. is voorbij (gevlogen)  en ook aan mijn tafel hebben mooie mensen gezeten om MetElles. deze vliegende start te geven, dank je: Aggy, Taco, René, Michael, Nadja, Maurice, Diana, Gerlof, Klaas, Bianca, Frank, Celia en natuurlijk Wout, Lars & Thijme. Ik verheug me op de gesprekken van het komende jaar!

Ik wens je voor deze komende dagen mooie gesprekken toe in een warme sfeer aan mooie gedekte tafels met heerlijke gerechten en met al je dierbare om je heen. Om samen terug- en vooruit te kijken.

Tot volgend jaar!

Als je nog een kerstgedachte wilt delen dan hoor ik dat graag!

Elles

MetElles. over Hommels en Zomers

We zitten alweer in het najaar…alhoewel als ik naar buiten kijk dan lijkt het wel voorjaar…de tijd van de bloemetje en de bijtjes (vergeet de hommels).

Het najaar is altijd een drukke tijd. Iedereen vliegt heen en weer als bezige bijen. Zo gaat het ook MetElles.

Het vakantieboek is uit, een nieuwe roman over een hart vol hommels ligt op tafel en het

zoemde van de mooie opdrachten.  Een van deze mooie opdrachten heeft wel heel veel met “bloemetjes en bijtjes” te maken. Voor ’s Zomers ‘bloemen, interieur en decoratie’, mag MetElles. een organisatie structuur aanbrengen.  Zo ben ik in de wondere wereld van ’s Zomers ‘bloemen, interieur en decoratie’ terecht gekomen. De meeste mooie en bijzondere zaak van Rotterdam. Een flamboyant en fantasierijk universum waar de zintuigen overuren draaien. Een prachtige plek waar je hart vol bloemen, bijen en hommels raakt.

Dat is toch wel het mooie als zelfstandige. Je mag telkens een kijkje in de “keuken” nemen bij je opdrachtgevers en dat inspireert, verrijkt je kennis en vergroot je blik!

Voor nu voel ik me in het rijk van ‘s Zomers soms (Met)Elles in Wonderland en zoem ik nog even rond en blijf voorlopig in ’s Zomer sferen.

Alhoewel…….  binnenkort neem ik je mee voor een kijkje in de kerstkeuken. Afgesproken?

Als je tips of suggesties hebt laat me het weten!

Elles

MetElles over…

Mijn vakantieboek is dicht en mijn website geopend! De volgende stap in mijn onderneemster-schap!

Tijdens een vakantie-leesmoment viel mijn oog op deze cover. Als eerste natuurlijk de naam! Maar ook de woorden hup, tips, eindelijk, stad, vlinders, vonken en vlammen.

Het creëren van de website was best wel een “dingetje” en een ontdekkingstocht, want…

  • Wie en wat ben je?
  • Hoe wil je jezelf presenteren?
  • Wat wil je uitstralen en waarom?
  • Ontroerd om te lezen hoe anderen je zien.

Omdat ik zelf altijd blij word van andere ingevingen en invalshoeken. Dat geeft mij namelijk vlinders, vonken en vlammen. Werd ik heel enthousiast van het idee wat ontstond tijdens het brainen  om op de website een pagina te maken met als titel “MetElles. over”. Een pagina waarin ik “buiten de lijntjes” mag vertellen over wat mij opvalt, bezighoud en/of inspiratie geeft. Daarbij helpt dat de stad Rotterdam bij uitstek een plek is waarin je elke dag opnieuw nieuwe ontdekkingen kan doen. Dus dit wil ik met je delen en zijn dus mijn tips aan jou!

Kortom het voelt als eindelijk dat de website nu af en online is en op z’n Rotterdams gaan we nu Hup weer aan de slag!

Spreek je snel!

Elles